joi, 23 martie 2017

25 Martie Ziua POLITIEI ; 26 Martie Ziua SRI

Legea nr. 218/23.04.2002, ziua de 25 martie, când se sărbătoreşte Buna Vestire, a fost desemnată ca Ziua Poliţiei Române.
Din 1990, Poliţia Română a cunoscut mai multe etape de transformări, reglementate prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 şi Legea 218 din 23 aprilie 2002, menite să asigure siguranţa persoanelor, a colectivităţilor, drepturilor legitime ale cetăţenilor, precum şi a altor drepturi prevăzute în acte internaţionale la care România este parte.
Un scurt istoric CLICK AICI.
La data de 26 martie 1990, prin decretul nr. 181,s-a înființat 
Serviciul Român de Informații, instituție de stat specializată în domeniul culegerii de informații privind siguranța națională, alături de Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, precum şi structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne şi cel al Justiției. Activitatea acestora este coordonată de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
În noiembrie 2001, CSAT a aprobat noul regulament de funcţionare al Serviciului Român de Informații.
Un scurt istoric CLICK AICI.

Exprimându-ne respectul şi consideraţia faţă de Poliția Română, dorim lucrătorilor săi curaj, perseverenţă, realizări şi satisfacţii profesionale depline în importanta activitate pe care o desfăşoară în beneficiul cetăţenilor!
La mulţi ani tuturor poliţiştilor!

Cu deplină stimă şi consideraţia faţă de Serviciului Român de Informații, dorim lucrătorilor săi cât mai multe realizări şi satisfacţii profesionale în importanta activitate pe care o desfăşoară pentru protejarea statului român şi a cetăţenilor acestuia!
La mulţi ani lucrătorilor Serviciului Român de Informații!
Cu ocazia zilelor Poliției Române si Serviciului Român de Informații, transmitem tuturor cadrelor şi angajaţilor Politiei si SRI, în rezervă, retragere sau în activitate, sincere şi respectuoase felicitări şi urări de sănătate, bunăstare şi împliniri!

Biroul Operativ al SCMD Filiala 1 BRAILA
Conducerile Filialelor BRAILA ale ANCMRR si Cultul Eroilor"ReginaMaria"

Conducerea CAR-PSM