vineri, 12 februarie 2016

Braila intalnire cu comisia M.Ap.N si C.S.P.

Braila 9 februarie 2016 intalnire cu comisia M.Ap.N si C.S.P.

Marti, 9 feb 2016, in sala de festivitati a Cercului Militar Braila(total improprie in ceea ce priveste numarul de locuri) s-a desfasurat intalnirea pensionarilor militari cu membrii comisiei de la M.Ap.N. condusa de Gl.mr. Cristinel Cernea.
De la inceput am avut senzatia ca se repeta actiunile din anii 1981 si 1989, cand in unitati au venit comisii ale organelor centrale care sa ne convinga ca este bine sa nu fim avansati la gradele urmatoare, cu toate ca indeplineam conditiile necesare.
Scopul actiunii, anuntat de conducatorul delegatiei, a fost acela de a ne prezenta Legea 223/2015 si OUG 57/2015, precum si modul lor de aplicare. Bineinteles ca toti pensionarii( membri SCMD, ANCMRR, si neafiliati) nu au fost de acord cu modalitatea de desfasurare, acuzand pe oaspeti ca ne considera incapabili de a lectura, analiza si intelege actele normative in discutie. Acest lucru a facut ca doar un membru al comisiei sa –si expuna, cat de cat si cu multe intreruperi, lectia cu care venise.
Presedintele filialei ANCMRR si subsemnatul am acuzat M.Ap.N. pentru promovarea mizerabilului art.40/OUG 57/2015. Membrii delegatiei au tacut “malc” la aceasta acuzatie.
D-nul Gl. Cernea a recunoscut ca nu s-au facut simulari referitoare la aplicarea actelor normative. Personal i-am reprosat ca nu se pot stabili masuri(in orice domeniu) fara a se prevedea anterior, efectele acestora.
Reprezentantul CSP a sustinut ca era necesara amendarea L.223/2015 intrucat, datorita votarii in timp foarte scurt de catre Parlamentul Romaniei, au aparut in ea si expresii cosiderate “ilegale”. Domnia sa a uitat insa ca proiectul acestei legi s-a dezbatut inca din anul 2013 si m-a facut sa interpretez ca a fost “ilegala” si cifra de la art.29 din lege (80 % din baza de calcul) si s-a inlocuit cu o cifra mai “legala”, in OUG 57/2015 (65% di baza de calcul).
Membrii comisiei au fost intrebati de ce nu au desfasurat aceste intalniri cu pensionarii in perioada 2013-2015, si…tacere.
Din timpul afectat actiunii, 90% a fost ocupat de interventiile pensionarilor care au adresat intrebari si observatii acuzatoare la adresa Guvernului Romaniei si M.Ap.N. pentru modul cum au gestionat problema pensiilor militare si practic membrii comisiei nu au reusit sa-si prezinte “referatele”.
In final, d-nul. Gl. Cernea a solicitat ca noi, pensionarii “sa-i ajutam, ca ei nu pot face mare lucru”!!!!!!!. intrebarea se pune, domnilor generali, amirali, chestori sefi, colonei si comisari sefi, dumneavoastra cum i-ati ajutat pe pensionari sau pe cei aflati in activitate ???

Presedintele Filialei SCMD Braila
Col.(r) Petru GURAU

PS 1: Unii dintre membrii delegatiei s-au plans ca , in actualele conditii, “au foarte mult de lucru”. Daca tot au mult de lucru, iata cu ce se ocupa M.Ap.N. si CSP in aceasta perioada:
            Pe data de 10.02.2016 un coleg de-al nostru, membru de sindicat a primit 2 decizii, emise in datele de 25.01.2016 si 01.02.2016, in baza OUG 1/2011 si respectiv a L.241/2013, acte normative abrogate prin L.223/2015.(vezi documentele anexate). Probabil ca s-au gandit domnii din conducerea acestor institutii ca sunt multi pensionari cu afectiuni cronice pe care sa-i socheze, astfel incat “sa paraseasca pe cale naturala sistemul”, si sa aiba mai ei putin de lucru.

PS 2: Concluzii:
a.    Fiasco total pentru cei care si-au propus sa ne tina lectii de legislatie= misiune neindeplinita;
b.    Toti pensionarii militari participanti au demonstrat ca au inteles cine sunt vinovatii pentru ceea ce ni se intampla;

c.    SA NE INTALNIM CU TOTII, PE 6 MARTIE 2016, IN PIATA VICTORIEI.