vineri, 24 octombrie 2014

ZIUA ARMATEI

Sarbatorirea Zilei Armatei in lume s-a instituit, in mod diferentiat, de la o tara la alta, dupa Primul Razboi Mondial cu scopul de a oferi societatii civile posibilitatea evocarii faptelor de arme sau evenimentelor hotaratoare din viata fiecarei ostiri. De regula, aceste zile au fost stabilite in corelatie cu momentele semnificative din istoria moderna si contemporana a fiecarei tari in parte.
Ziua Fortelor Armate Romane a fost sarbatorita pentru prima data la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilita ca zi aniversara ziua de 25 octombrie. Devenita simbol al tuturor bataliilor si eroilor neamului romanesc, data de 25 octombrie a ramas intiparita in sufletele romanilor ca zi in care tara isi sarbatoreste armata si pe cei care au fost in slujba ei.
Acestea evidentiaza faptul ca Ziua Armatei este legata efectiv si afectiv de indeplinirea idealurilor nationale: unitate, independenta, suveranitate, integritate teritoriala.

Cu acest prilej, Biroul Operativ al Filialei Braila a SCMD transmite tuturor membrilor organizatiei si familiilor acestora multa sanatate si bucurii, indeamna la unitate pentru indeplinirea dorintelor noastre de mai bine, intr-o patrie ce nu-si va uita aparatorii ei.