luni, 22 februarie 2010

Intalnire a Presedintelui SCMD cu rezervistii din Braila

Sâmbătă 20 februarie 2010, la Cercul Militar din Brăila, a avut loc înfiinţarea filialei Sindicatului cadrelor militare disponibilizate din Brăila. La eveniment au fost prezenţi peste 300 de cadre militare disponibilizate din Brăila, doi reprezentanţi ai filialei sindicatului de la Călăraşi, Col. dr. Mircea Dogaru, preşedintele cadrelor militare disponibilizate din România şi Lt. col. Cătălin Apostol, coordonator al sindicatului cadrelor militare disponibilizate pentru probleme financiare. Deschiderea şedinţei a făcut-o colonel Petru Gurău, fostul şef al Casei Armatei Brăila, prin prezentarea invitaţilor dar şi scopul întâlnirii. “Constituirea filialei Sindicatului cadrelor militare disponibilizate din Brăila, a fost o necesitate, deoarece problemele acestor oameni sunt multe şi niciuna cu final fericit. Pe nimeni nu mai interesează de soarta cadrelor militare după ce au fost disponibilizate, ce au făcut după aceea, dacă dorinţa unora a fost de a fi disponibilizaţi, dacă au reuşit să se recalifice şi să se reangajeze. Pe nimeni nu interesează această problemă! De aceea am hotărât infiinţarea acestui sindicat, la care să existe un avocat al poporului, altul decât cel cunoscut oficial, un al doilea, la care personalul militar să poată apela în cazul problemelor profesionale sau de altă natură legate de serviciu. În Constituţia României se menţionează ca, cadrele militare să nu facă parte din niciun partid, dar din sindicat nu scrie nicăieri! Am preluat un statut de tip european, am scos de acolo şi am adaptat la ideea de militar, am depus dosar la avocat în vederea aprobării, în ianuarie anul trecut. Aşa am apărut noi. S-au trezit cu un nou sindicat în care intră toate categoriile de militari şi care deja a început să facă filiale în ţară. Sindicatul nostru merge pe principiul legii sindicale, filiale în teritoriu, pot fi mai multe filiale în judeţul Brăila, deoarece nu ştim nici acum cum va fi organizată România. Dacă vom şti cum va fi organizată noi vom extinde filialele pe judeţ, regional sau macroregionale şi aşa mai departe. Deocamdată ne organizăm pe localităţi. La nivel de conducere avem Consiliul Naţional al reprezentanţilor, din care conform statutului, fac parte conducerile tuturor filialelor din România. În perioada dintre congrese va fi comitetul director, iar între şedinţele Comitetului Director, ca organ de execuţie este Biroul-operativ format din preşedinte şi din secretari generali. Este un model pe care l-am preluat din afară şi tot din afară avem un model ROF, adică un Regulament de Organizare şi Funcţionare pe care acum îl aranjăm, îl «pieptănăm», îl aducem la ce ne trebuie şi îl vom pune în aplicare”, a spus Col. dr. Mircea Dogaru, preşedintele cadrelor militare disponibilizate din România, dar şi directorul adjunct al televiziunii TVRM.

Un comentariu:

  1. CITESTE SI DA MAI DEPARTE
    Marcus Ciero,vorbind lui Caesar, Pompey, Crassus si senatului Roman:
    „O natiune poate supravietui nebuniilor proprii, si chiar ambitiei, dar nu poate supravietui tradarilor din interior.
    Un inamic stând la poarta este mai putin formidabil, pentru ca acesta este cunoscut si îsi poarta steagul în mod deschis împotriva cetatii.
    Dar tradatorul se misca liber printre cei din interiorul portilor, murmurul lui viclean susurând pe toate aleile, auzite chiar pe holurile guvernului.
    Pentru ca tradatorul nu pare a fi tradator. Vorbeste cu accent similar cu cel al victimelor lui, poarta chipul si hainele lor, apelând la sentimentele profunde ale inimilor tuturor oamenilor.
    Putrezeste sufletul unei natiuni; lucreaza în secret si necunoscut în noapte, sa submineze stâlpii unui oras; infecteaza corpul politic pentru ca acesta sa nu mai reziste”.
    Cat adevar graieste! Nu cumva este similar cu ce este la noi?(a nu se intelege ca e identic)

    Prin OG.7/1998,emisa de un ministru al apararii pe nume Victor Babiuc(partidul democrat),s-a dorit decimarea armatei.La 12 ani un prim-ministru tot partidul democrat doreste batjocorirea pensionarilor militari dar si a celor care primesc pensie de urmas.Nu putem accepta sa fim calcati in picioare.Drept pentru care: “Urasc tradarea si hotia,iar cu minciuna sunt vrajmas,Caci ele murdaresc mandria, curate-i inimi de ostas!”


    Dragi camarazi de ce urmatorii parlamentari nu misca un deget pentru a-i ajuta pe pensionarii militari?Mai ales d-l G-ral(r)Badalan Eugen care a fost sprinit in campania electorala sa obtina un scaun de deputat.
    Eugen Bădălan
    n. 30 dec. 1951-Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională - Secretar,formatiunea politica:PD-L,fost sef al SMG din MApN SI DE LOC DIN BRAILA;
    Costică Canacheu
    n. 15 oct. 1958,Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională - Preşedinte,formatiunea politica:PD-L.

    RăspundețiȘtergere